Jdi na obsah Jdi na menu
 


Kubánský čoko s banány

7. 9. 2012

p9060630.jpgKorpus:
6 vajec ( bílky zvlášť)
6 lžic cukru krupice
3 lžíce oleje
2 lžíce horké vody
3 lžíce polohr. mouky
3 lžíce hladké mouky
3-4 lžíce kakaa

Přížská šlehačka:
3 smetany ke šlehání 33 -40%
3 tabulky hořké čokolády kvalitní
3 lžíce cukru

Ovoce:
Banány

Zdobení:
čoko ozdoby domácí výroba
marcipánové květy

 

Postup:
Oddělíme bílky od žloutků. Žloutky s cukrem, olejem a vodou vyšleháme do pěny, pak přidáme kakao a došleháme. Vyšleháme tuhý sníh z bílků se špetkou soli a do žloutkové směsi střídavě ručně vmícháme mouku a sníh. Vyložíme dno dortové formy peč. papírem a nalijeme těsto. Boky nevymazáváme. Pečeme ve vyhřáté troubě z počátku 180 st. a po vložení formy stáhneme na 160-170 st. pečeme asi 50 minut, dle vlastní zkušenosti s troubou. Po upečení necháme korpus vystydnout ve formě, po té obrátíme a sejmeme papír. Korpus prokrojíme a namažeme marmeládou rybíz, meruňky atd. Vrátíme korpus do formy a mázneme trochu pařížské šlehačky a poskládáme půlky banánů dokola. Pak navršíme šlehačku a zarovnáme s formou a dáme chladit do druhého dne do lednice.
Paříž vyrobíme tak, že šlehačku den předem svaříme s čokoládou a cukrem, pořádně rozmícháme a po přejití varem necháme schladit a pak šup do lednice na 12-24 hodin. Pak šlehačem na nejvyšší výkon vyšlehat do tuha, ale nepřešlehat!!!

 
 

 

 

Z DALŠÍCH WEBŮ

REKLAMA