Jdi na obsah Jdi na menu
 


Red Velvet

5. 4. 2012

 

Red Velvet

 

      p4070883.jpg  p4070888.jpg

 

 

 

Korpus:

 

  • 250 g mouky (dala jsem napůl hladkou a polohrubou)
  • 0,5 lžičky soli,
  • 2 lžíce holandského kakaa (15 g)
  • 1 lžička vanilkového aroma
  • 120 g másla změklého
  • 150 g cukru krupice
  • 2 velká vejce
  • 240 ml podmáslí
  • půl lžičky gelové červené barvy
  • 1 lžička sody
  • 1 lžička octa


Krém:

  • 250 g mascarpone (  Philadelphia, Duko ) prostě co seženete
  • 50 g moučkového cukru (podle vaší chuti)
  • 200 ml smetany ke šlehání
  • 1/2 lžičky vanilk. aroma

Krém můžete udělat z dvojité dávky aby bylo i na horní zdobení.

 

Postup:

Dno dortové formy (21 cm) vymažeme tukem a vysypeme hrubou moukou.

Smícháme mouku se solí a prosátým kakaem.

V podmáslí rozmícháme barvu.

Změklé máslo rozšleháme, přidáme cukr a šleháme další cca 3 minuty. Pak po jednom zašleháme celá vejce a vanilkový extrakt.

Nakonec postupně vešleháme třetinu mouky, polovinu podmáslí, druhou třetinu mouky, druhou polovinu podmáslí a zbytek mouky.

Sodu v malém hrníčku zalijem octem. Směs vzkypí, ihned ji nalijeme na těsto a vařečkou rychle do těsta zamícháme.

Těsto rozetřeme do připravené formy a vložíme do trouby vyhřáté na 180°C. Pečeme asi 45-50 minut, zkusíme špejlí.

Upečený korpus necháme asi 10 minut ve formě odpočinout. Pak opatrně vyjmeme a necháme vychladnout, nejlépe na mřížce. Zcela vychladlý korpus zabalíme do fólie a uložíme minimálně na hodinu nebo přes noc do ledničky.

Studený korpus dvakrát prokrojíme a připravíme krém.

Mascarpone promícháme s cukrem, přilijeme smetanu a všechno dohromady vyšleháme na hustý hladký krém.

Krémem promažeme dort uvnitř i potřeme celý povrch, případně zbytkem dozdobíme.

Nebo můžete potáhnout marcipánem, pak by horní krém musel být máslový.

 

 

 
 

 

 

Z DALŠÍCH WEBŮ

REKLAMA