Medové perníčky 1.
Suroviny:
- 650 g hladké mouky
- 250 g moučkového cukru
- 100 g medu
- 50 g másla
- 4 vejce
- 3-4 lžičky perníkového koření
- 2 lžičky jedlé sody
Na polevu: 1 bílek, 200 g moučkového cukru, 1 lžička citronové šťávy
Na těsto nejprve rozehřát máslo a med. Prosát mouku, cukr a přidat koření, vejce, směs másla a medu a sodu. Vypracovat těsto a nechat uležet nejlépe do druhého dne. Před pečením znovu propracovat, vyválet, vykrájet a péct na pečicím papíru při 200 st. C. Velké díly 7-8 min a malé perníčky podle tloušťky 5-6 min. Hned po upečení potřít rozšlehaným vajíčkem.
Na polevu prosát cukr a přes sítko prolít i bílek a citronovou šťávu. Míchat vařečkou do zhoustnutí. Na natírání ploch připravit řidší polevu přidáním více citronové šťávy a natírat štětečkem.