Jdi na obsah Jdi na menu
 


Medové perníčky 1.

Suroviny:

  • 650 g hladké mouky
  • 250 g moučkového cukru
  • 100 g medu
  • 50 g másla
  • 4 vejce
  • 3-4 lžičky perníkového koření
  • 2 lžičky jedlé sody

Na polevu: 1 bílek, 200 g moučkového cukru, 1 lžička citronové šťávy

 

Na těsto nejprve rozehřát máslo a med. Prosát mouku, cukr a přidat koření, vejce, směs másla a medu a sodu. Vypracovat těsto a nechat uležet nejlépe do druhého dne. Před pečením znovu propracovat, vyválet, vykrájet a péct na pečicím papíru při 200 st. C. Velké díly 7-8 min a malé perníčky podle tloušťky 5-6 min. Hned po upečení potřít rozšlehaným vajíčkem.
Na polevu prosát cukr a přes sítko prolít i bílek a citronovou šťávu. Míchat vařečkou do zhoustnutí. Na natírání ploch připravit řidší polevu přidáním více citronové šťávy a natírat štětečkem.
 

l133905.jpg

 

 

 

 

 

 

 

 

l134507.jpg

 

 

 

 

 

 

 

 

pb280378.jpg

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář
 

 

 

Z DALŠÍCH WEBŮ

REKLAMA