Jdi na obsah Jdi na menu
 


Medové perníčky 2.

24. 10. 2010

Suroviny:

  • 400 g hladké mouky
  • 120 g moučkového cukru
  • 3 lžíce medu
  • 50 g másla
  • 1-2 vejce
  • 1/2 lžičky sody
  • 2 lžičky mleté skořice
  • 1 prášek do perníku

Na polevu: 1 bílek,1 lžíci citronové šťávy,200g moučkového cukru-dávám víc

Postup:

Všechny suroviny zpracujeme v těsto,rozválíme na vále(ne moc tence) a vypichujeme tvary. Dáme na plech s pečícím papírem a upečeme dozlatova v předem vyhřáté troubě na 180 st. asi 10 minut-musí se to hlídat. Až začnou perníčky vonět a zezlátnou,jsou upečené.Ještě teplé rozkvedlaným vajíčkem perníčky potřeme,aby byly lesklé. Zdobíme bílou polevou: 1 bílek, 1 lžíci citronové šťávy,200g moučkového cukru.Třu do běla. Poleva má být hustší,aby netekla a pěkně se s ní zdobilo.Používám jakýkoliv sáček-třeba mikrotenový. Tyto perníčky nechávám ne jen na jídlo,ale také prostrčím dirkou červenou mašličku a věším na stromeček.

j10615.jpg
 

 
 

 

 

Z DALŠÍCH WEBŮ

REKLAMA