Jdi na obsah Jdi na menu
 


Nejlepší těsto na perníčky - chaloupky atd.

4. 11. 2010

Suroviny:

  • 650 g hladké mouky
  • 240 g moučkového cukru
  • 4 celá vejce
  • 100 g medu
  • 50 g tuku (nejlépe Omega)
  • po 1 polévkové lžíci skořice a směsi koření (anýz, hřebíček, badyán, fenykl, nové koření)
  • 1 lžička jedlé sody
  • 2 až 3 lžíce kakaa, chcete-li tmavší těsto

Poleva:

  • 1 bílek
  • 150 až 200 g moučkového cukru
  • citrónová šťáva

Postup:

Sypké ingredience prosejte na vál, přidejte vejce, rozehřátý tuk s medem a postupně přisypávejte mouku. Pracujte od středu ke kraji. Dobře vypracované těsto musí být tužší, ale pěkně hladké. Plechovými vykrajovačkami utvořené kousky pečte při 170 až 180 °C - 8-10 min. Perníčky určené ke zdobení polevou potřete ještě za horka ihned po vytažení z trouby rozšlehaným celým vejcem. Chcete-li je mít k jídlu, nechte je odpočinout přinejmenším do dalšího dne v přikryté nádobě nebo v sáčku, aby byly pěkně vláčné.


Poleva: cukr v první řadě prosejte několikrát přes jemné sítko. Polevu pak vymíchejte ručně doběla, musí být pěkně hustá.

 
 

 

 

Z DALŠÍCH WEBŮ

REKLAMA