Domácí rychlý tvarožník
Suroviny na suš. drť:
- 1 bal. BEBE sušenek čokoládových
- 125g másla
Suroviny na náplň:
- 80g krystal. cukru
- 360g měkkého tvarohu
- 4 vajíčka
- 150ml smetany ke šlehání
- 1 vanilkový cukr
Postup:
Máslo rozpustíme a necháme zchladnout. Bebe sušenky rozdrtíme v mikrotenovém sáčku nebo ještě lépe a rychleji rozmixujeme v mixeru. Rozdrcené sušenky smícháme s rozpuštěným máslem. Formu na pečení (já pekla v klasické kulaté formě na koláč) můžeme vyložit pečícím papírem nebo vymazat máslem. Já vymazala a šlo to krásně ven. Do připravené formy dáme sušenkový základ, rovnomerně rozprostřeme a pořádně stlačíme. NÁPLŇ: tvaroh, smetanu a cukry jemně promícháme, jen aby se nám hmota spojila a postupně přidáváme vajíčka. Tvaroh se nemá prý míchat moc dlouho, aby neřídl. Až se nám vše spojí, vlijeme na sušenkový základ. Troubu předehřejeme na 200 stupňů, pečeme 10 minut a potom snížíme teplotu na 160 stupňů a pečeme dalších 70 minut. Po dobu pečení troubu neotvíráme! Hotový koláč necháme hodinu vychladnout. V misce si rozmícháme dle libosti marmeládu, naředíme malinko vodou a na talířku každý kousek zvlášť přelijeme.