Jdi na obsah Jdi na menu
 


Domácí rychlý tvarožník

21. 10. 2010

 

Suroviny na suš. drť:

  • 1 bal. BEBE sušenek čokoládových
  • 125g másla

Suroviny na náplň:

  • 80g krystal. cukru
  • 360g měkkého tvarohu
  • 4 vajíčka
  • 150ml smetany ke šlehání
  • 1 vanilkový cukr

 

Postup:

Máslo rozpustíme a necháme zchladnout. Bebe sušenky rozdrtíme v mikrotenovém sáčku nebo ještě lépe a rychleji rozmixujeme v mixeru. Rozdrcené sušenky smícháme s rozpuštěným máslem. Formu na pečení (já pekla v klasické kulaté formě na koláč) můžeme vyložit pečícím papírem nebo vymazat máslem. Já vymazala a šlo to krásně ven. Do připravené formy dáme sušenkový základ, rovnomerně rozprostřeme a pořádně stlačíme. NÁPLŇ: tvaroh, smetanu a cukry jemně promícháme, jen aby se nám hmota spojila a postupně přidáváme vajíčka. Tvaroh se nemá prý míchat moc dlouho, aby neřídl. Až se nám vše spojí, vlijeme na sušenkový základ. Troubu předehřejeme na 200 stupňů, pečeme 10 minut a potom snížíme teplotu na 160 stupňů a pečeme dalších 70 minut. Po dobu pečení troubu neotvíráme! Hotový koláč necháme hodinu vychladnout. V misce si rozmícháme dle libosti marmeládu, naředíme malinko vodou a na talířku každý kousek zvlášť přelijeme.

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář
 

 

 

Z DALŠÍCH WEBŮ

REKLAMA