Jdi na obsah Jdi na menu
 


Jablkový sachr

22. 10. 2010

Suroviny:

  • 250g hladké mouky
  • 300g cukru moučky
  • 300g jemně nastr. jablek
  • 100g rozpušt. másla
  • 40g kakaa
  • 1prášek do pečiva
  • 3 vejce

visnova ci rybizova marmelada,cokoladova poleva,vlasske orechy na ozdobu.

Postup:

Tuk, cukr a vejce dukladne ušleháme. Do směsi po lžičkách vmicháme mouku, prášek do pečiva a kakao. Poté do těsta opatrně pridáváme nastr.jablka, vše nalijeme do vymazané a moukou vysypané formy a pečeme ve středne vyhřaté troubě cca 40minut. Zkoušku, zda je dort už upečený děláme špejlí. Vyklopíme a necháme vychladnout. Pak dort prokrojime a promažeme marmeládou. Povrch polijeme čokol. polevou a zdobime vlašskými ořechy. Misto ořechů lze na dort nastřikat šlehačku.

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář
 

 

 

Z DALŠÍCH WEBŮ

REKLAMA