Jdi na obsah Jdi na menu
 


Jahodový dort - smetanové želé

Suroviny:

  • Korpus: 3 vejce,12 dkg cukr krupice,12 dkg polohrubá mouka, dortový ráfek o průměru 22cm.
  • Náplň: kvalitní marmeláda jahodová-velká alespoň 450gr, 3x smetana na šlehání(250ml), 2 želatinové ztužovače (dr.oetker).
  • Na polití: 2 Dortové želé v prášku červené, 4 lžíce cukru, 1/2 l vody -NEBO : 1 cukrárenské želé červené +1/2 l vody, 4 lžíce cukru.
  • Na ozdobu: 1smetana na šlehání, 1 ztužovač do šlehačky,  želé bonbóny nebo dle vaší fantazie

Postup:

Korpus : bílky vyšleháme do tuha, přidáme žloutky a cukr, nakonec zašleháme polohr. mouku. Upečeme v ráfku nebo otevírací formě na dort.
Upečený korpus prokrojíme pomažeme jah. marmeládou, slepíme, pomažeme i na povrchu a vrátíme do ráfku.

Zbytek jahodové marmelády dobře rozmícháme. Ušleháme 3 smetany na šlehání do tuha. Připravíme 2 želatinové ztužovače (super věc,dřív jsem používala želatinu). Do vymíchané marmelády nalejeme želatinový ztužovač zašleháme el. šlehačem a po lžících přidáváme ušlehanou šlehačku, šleháme pomalu. Vše nalejeme do ráfku na pomazaný korpus a dáme vychladit. Nejméně za 2 hodiny.

Připravíme červené dortové želé do 1/2 l vody + cukr (pro jistotu dávám o trochu vody míň aby to bylo krásně tuhý), nebo Cukrárenské červené želé +1/2 l vody a 2 lžíce cukru. Necháme trochu zchladnout a nalejeme na dort.Opět chladíme. Po vychladnutí (já nechávám nejraději přes noc) sejmeme ráfek a ozdobíme ušlehanou šlehačkou se ztužovačem a bonbóny.

j38824.jpg

 

 
 

 

 

Z DALŠÍCH WEBŮ

REKLAMA