Jdi na obsah Jdi na menu
 


Jemné mocca řezy

23. 9. 2012

jemne-mocca-rezy-106642.jpg

Korpus:

100 g polohrubé mouky
100 g hladké mouky
200 g pískového cukru
5 vajec
10 lžic vody
9 lžic oleje
2 vrchovaté lžičky instantní kávy
špetka soli


Krém:

1/4 l mléka
150g cukru
1 vanilkový puding
1 lžíčka instantní kávy
250g změklého másla

 

Postup:

Předehřejeme si troubu na 180°C.
Všechna vejce rozdělíme na žloutky a bílky. Bílky vyšleháme se špetkou soli do pevného sněhu.
Žloutky vyšleháme s cukrem do pěny, přidáme olej, vodu, kávu a prošleháme.
Přidáme bílky, opatrně promícháme a po troškách postupně vmícháme mouku.
Těsto vlijeme na plech vyložený pečícím papírem a pečeme cca 20 minut.


Připravíme si zatím krém.
Z odměřené dávky mléka si oddělíme asi 5 lžic a smícháme s pudinkovým práškem. Ostatní mléko dáme do kastrůlku, přidáme kávu, cukr, přivedeme k varu, přilijeme v mléce rozmíchaný puding a minutu povaříme. Necháme za občasného míchání vychladnout a vyšleháme postupným přidáváním pudinku do změklého másla v hladký krém.
Upečený korpus rozřízneme na tří části. Dvě z nich potřeme krémem a všechny tři naskládáme na sebe. Namažeme krémem i boky a dáme vychladit.
Vychlazené nakrájíme a dozdobíme dle vlastní fantazie a chuti např.čokoládou, případně pro hosty před podáváním šlehačkou, chuťově je lepší živočišná:-)

 
 

 

 

Z DALŠÍCH WEBŮ

REKLAMA