Jdi na obsah Jdi na menu
 


Mramorová bábovka rychlá a vynikající

21. 10. 2010

Suroviny:

Na světlou část potřebujeme:

  • 30 dkg polohrubé mouky,
  • 25 dkg moučkového cukru,
  • 4 celá vejce,
  • 3/4 skledničky oleje ( asi 1,5 dcl ),
  • 3/4 skleničky vlažné vody ( asi 1,5 dcl ),
  • 1 vanilkový cukr,
  • 1 prášek do pečiva,
  • 4 -5 lžic rumu - NEVYNECHAT, nebylo by to ono :-)))

Na tmavou část potřebujeme:

  • 2-3 lžíce kakaa,
  • 1 lžíci mléka,
  • 1 lžíci moučk. cukru

( kakao, cukr, mléko podle toho, kolik si necháte zbytek světlého na obarvení, tak aby to pořád bylo tekuté )

Postup: je velmi jednoduchý

Vše smícháme a nic nešleháme, jen ručně vymíchat do hladka. Vymažeme a vysypeme formu a větší část těsta do ní nalijeme. Do zbytku těsta přidáme kakao, cukr a trošku mléka, promícháme a nalijeme do formy čímž vznikne mramorování. Chcete - li si pohrát tak tmavou část lijte ve třech řadách vedle sebe a vznikne zajímavé mramorování.
Těsto musí být tekuté, asi jako jogurtová konzistence, musí se volně vylévat, ale ne úplně řídké.
Dáme péct na 3/4 - 1 hod. asi na 180 oC. Vychladlou vyklopíme a pocukrujeme. Je vynikající !!!! Je to rodinný recept už po 4 generace.
Dobrou chuť!!

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář
 

 

 

Z DALŠÍCH WEBŮ

REKLAMA