Jdi na obsah Jdi na menu
 


Vanilkový krém máslový

21. 10. 2010

Suroviny:

Množství stačí na velký dort o průměru 30 cm.

  • 2 světlé pudinky (vanilka nebo banán nebo čokoládový)
  • 500 - 600 ml mléka
  • 2 másla
  • asi 10 - 20 dkg moučkového cukru ( spíš podle vlastní chuti )
  • na tmavý krém podle chuti 200 gramů čokolády

nejlepší jsou čokoládové čočky, nebo čokoláda na vaření, Orion a podobně. Ne levné čokolády, které mají málo kakaa. Bílá je nejlepší opět Martini čočky nebo kvalitní bílá tabulka. Dá se nahradit Kaštany v čokoládě, Kofilou a podobně, krém má zas trochu jinou příchuť.

Postup:

Svaříme si dva pudinky v polovičním množství mléka, tedy v 500 - 600 ml na oba dohromady.
Ještě do horkého pudinku vmícháme připravené čočky nebo nalámanou čokoládu a mícháme, dokud se nerozpustí, je to za chvilku. Pak přikryjeme pudink mikrotenovým sáčkem a necháme vychladnout.
Změklé máslo vyšleháme s moučkovým cukrem, případně vanilkou, do tmavé varianty dáme trochu víc moučkového, tmavá čokoláda většinou obsahuje méně cukru než světlá. Pak přidáme pudink a vyšleháme do hladka. Tento krém je lehký, jemný a pod potahovky jeden z nejlepších, protože krásně drží a nepropouší vlhkost třeba z ovoce uvnitř, takže se dá použít i na mantinely kolem okrajů, když chcete dát dovnitř třeba tvarohovou náplň, kterou potahovky nesnášejí.

 
 

 

 

Z DALŠÍCH WEBŮ

REKLAMA