Jdi na obsah Jdi na menu
 


Korpus mramorový - velmi oblíbený

10. 8. 2012

Suroviny:

Do kulaté formy 26 cm  s dvojím prokrojením je ze 7 vajec, větší z 10 vajec do formy 32 cm:

7 vajec (bílky zvlášť) / 10 vajec

250 g cukru krupice / 360 g

12 lžic horké vody / 17 lžic

370 g polohr. mouky / 530 g

1 vanilkový cukr / 2 ks

 

Postup:

Šleháme 7 žloutků s 250 g cukru krupice, po chvilce přidáme 12 lžic horké vody vyšleháme do pěny. Z bílků ušleháme tuhý sníh, malou část opatrně vmícháme do pěny. Pak postupně přidáváme 370g polohrubé mouky a velice opatrně ji vmícháme, nakonec zlehka vmícháme zbytek sněhu. Pečeme v mírné troubě, předehřívám na cca 160-170 stupňů, peču cca 30 minut. Podle velikosti vajec (menší vajíčka než 60g)  může být mouky o 30 g méně. Na mramorový  korpus obarvíme polovinu těsta kakaem. Vystačí na formu o průměru 26 cm. Na vyšší korpus můžeme zvýšit množství surovin v patřičném poměru.

 

Korpus je opravdu rovný, hladký a žádná prasklina a nepropadá se, když dodržíte jednoduchý postup, je úspěch zaručený.

 
 

 

 

Z DALŠÍCH WEBŮ

REKLAMA