Jdi na obsah Jdi na menu
 


Lžícový recept na korpus 1.

26. 8. 2012

Suroviny:

8 vajec ( bílky zvlášť )

8 lžic cukru krupice

3 lžíce ojeje

8 lžic polohr. mouky

1/2 kypřícího prášku

 

Postup:

Žloutky si vyšleháme s cukrem a olejem do pěny, pak vmícháme mouku a prášek do pečiva, nakonec ručně ušlehaný tuhý sníh z bílku.Těsto nalijeme na vyšší plech vyložený papírem ( asi o velikosti 24x 34 cm ) a upečeme asi při 180°C. Zdali je těsto propečeno skusíme špejlí-piškot se peče asi 30 min. Necháme ho vychladnou. Pak si ho otočíme opatrně stáhneme papír.

 

Poznámka:

můj nejoblíbenější korpus na dorty, není suchý a je rovný.

 

 

p7120421.jpg

 

 

 

p8240559mmb.jpg

 

 
 

 

 

Z DALŠÍCH WEBŮ

REKLAMA