Jdi na obsah Jdi na menu
 


Ořechový korpus 2. - výborný

24. 10. 2010

Suroviny:

  • 250 g cukr moučka
  • 4 vejce
  • 120 g másla
  • 200g hladké mouky
  • 80 g mletých vlašských ořechů
  • 1 prášek do pečiva
  • 2dcl mléka
  • trochu kakaa asi 2 lžíce

máslo na vymazání+ hrubá mouka na vysypání nebo silikonová forma bez vymazávání a vysypávání

Postup:

Cukr se žloutky a změklým máslem šleháme 30 minut na stupeň 1 do pěny. Mezi tím si smícháme mouku, ořechy a prášek do pečiva, přidáme mléko, zamícháme, přidáme utřenou směs a nakonec opatrně vmícháme ušlehané bílky. Těsto je opravdu jedna báseň, nepřekonatelné.

j76446.jpg


 

 
 

 

 

Z DALŠÍCH WEBŮ

REKLAMA