Jdi na obsah Jdi na menu
 


Piškot lžícový na rolády a řezy - bez vážení

21. 10. 2010

 

Suroviny:

  • 6 vajec
  • 6 lžic cukru krupice
  • 6 lžic polohrubé mouky
  • 1 lžíce oleje
  • 1/2 prdopeče ( prášek do pečiva )

Postup:

Žloutky si vyšleháme s cukrem a olejem do pěny,pak vmícháme mouku a prášek do pečiva,nakonec ušlehaný tuhý sníh z bílku. Bílky přidáme do těsta lehkým vmícháváním ručně - už nešlehat. Přidáte-li kakao bude mít tmavý korpus nebo obarvíte kakaem jen polovinu těsta a střídavě budete do formy lít po lžících na sebe, budete mít krásné kruhové mramorování. Těsto nalijeme na plech vyložený papírem asi o velikosti 24x 34 cm a upečeme při 180°C.Zdali je těsto propečeno zkusíme špejlí-piškot se peče asi 15 min.Necháme ho vychladnou.Pak si ho otočíme opatrně stáhneme papír.

Můžete použít  na řezy a rolády. Není suchý!

pa190231a.jpgpa050244a.jpg

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 Už namazaný krémem

 
 

 

 

Z DALŠÍCH WEBŮ

REKLAMA