Jdi na obsah Jdi na menu
 


Tmavý kávovo kakaový, výborný korpus

17. 7. 2012

Suroviny:

 

  • 400 g krupicového cukru
  • 1 Hera
  • 1 vrchovatá lžíce dobrého kakaa
  • 1 vrchovatá lžíce mleté zrnkové kávy
  • 300 g polohrubé mouky
  • 1prdopeč
  • 3-4 vejce
  • několik(tak 10) kapek extraktu Amareta (nebo rumu)
  • 250 ml vody.

( výborný, vláčný korpus na dorty)

Postup:

Do hrnce dáme vodu, nakrájenou Heru, cukr a kakao a zahříváme, až se všechno pěkně spojí-zásadně NEVAŘIT!!! Odebereme si tak 100 ml do hrnečku a necháme stranou a do zbytku tekuté hmoty dáme vajíčka, mouku rozmíchanou s práškem do pečiva a dobře rozmícháme, vylijeme na plech, nebo do větší dortové formy(já ve formě dělám raději, nemusím vymazávat a vysypávat), dáme péct, do středně vyhřáté trouby, pečeme pomalu 20-30 minut-zkoušíme raději špejlí, hlavně uprostřed, tam je to pečené naposled. Než se těsto upeče, tak do odendané tekutiny dáme Amareto(nebo rum) a když se nám těsto upeče, tak do něj vtíráme štětečkem celý obsah 100 ml tekutiny po celé ploše. Po vychladnutí můžeme potřít ušlehanou šlehačkou s trochou kávy, nebo čokoládou, ale může být i krém, nebo cokoli nám chutná a když nedáme nic, je to stále výborné.

 

 
 

 

 

Z DALŠÍCH WEBŮ

REKLAMA