Jdi na obsah Jdi na menu
 


Potahování dortů marcipánem

21. 10. 2010

Postup:

 Vyválíme marcipán na Solamylu na sílu asi 3 mm. Může se stát, že je hmota moc tuhá, pak ji dáme na pár sekund do mikrovlnky (záleží podle velikosti, ale raději méně než více, přidat můžete vždycky). dneska jsem měla hmotu dokonce takovou, že jsem při vyvalování nemusela téměř podsypávat, ale zato jsem se více nadřela při rozvalování, byla tužší. Díky tomu ale zase gumovější, netrhá se, je pružná.

Dort, který je slabě pomazaný a důkladně vychlazený přemístím na talířek, který je nejvíce stejně velký, jako dort, klidně i méně. Na něj přeneseme dostatečně velkou vyválenou placku hmoty na potahování a nahrubo hřbetem ruky marcipán na bocích srazíme dolů.

Kvůli ulehčení práce ustřihnu přebývající okraje s dostatečnou rezervou cca 3-4cm. je to praktické i z toho důvodu, že se vám hmota neušpiní od krému a můžete ji znovu použít.

Hmotu zahrneme pod dort, stále jakoby hmotu od dortu vytahujeme a za rukou hřbetem druhé ruky přitlačujeme.
Nakonec hmotu "u paty" dortu ustřihneme. Je stejně ale hezčí dort dole olemovat třeba válečkem z marcipánu.

 

 pa210239.jpg

 

Na obr. marcipán už obarvený a ze dvou dávek = 1 krabice suš. mléka = 400g
vystačí na dva střední dorty, je ho asi 1300g
Vždy si marcipán, pokud ho nespotřebujete, vložte do sáčku nebo potr. folie a pořádně zabalte a nechte v chladné místnosti do dalšího použití.
Marcipán má takovou trvanlivost, jako datum na krabici suš. mléka !!!
 

 

 
 


 

 

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář
 

 

 

Z DALŠÍCH WEBŮ

REKLAMA