Potřebné rady o marcipánu
Co musíte vědět než začnete s marcipánem:
- Vždy si marcipán, pokud ho nespotřebujete, vložte do sáčku nebo potr. folie a pořádně zabalte a nechte v chladné místnosti do dalšího použití.
- Marcipán má takovou trvanlivost, jako datum na krabici suš. mléka !!!
- Marcipán je choulostivý na přílišné vlhko a horko, mohl by vám začít téct, proto pozor na velké teploty v místnosti a přílišnou vlhkost v lednici. Hotový dort samozřejmě uchováme v lednici, ale nedávat příliš blízko ke stěnám, kde se sráží voda.
- Pod potah z marcipánu použijete vždy máslové krémy s příchutěmi nebo čokoládou. Na másle nikdy nešetřete, viz. moje recepty v sekci krémy.
- Krabice suš. mléka = 400g = 2 dávky = dva dorty + ozdoby = asi 1300g hotové hmoty, viz obrázek
- Barvení marcipánu - barvíme potr. barvami. Pro ty, kteří si chtějí práci ulehčit si mohou koupit barvy gelové a pudrové nebo i doplnit o fixy. V mých odkazech jsou dobří prodejci cukr. potřeb. Takže barvu, (malinké množství) nasypeme do kalíšku a zakápneme nejlépe vodkou ( čistý alkohol ), rozmícháme špejlí a tu pak otíráme do již zpracovaného marcipánu nebo rovnou do nehotové směsi. Přidáváme po troškách a neustále propracováváme rukama barvu do těsta dokud nedosáhneme potřebného barevného odstínu. Gelové barvy se již ničím neředí a pudrové se nanáší štětečkem již na hotové ozdoby.
- Lepení ozdob na dort - potřebné ozdoby lehce potřeme v místě přilepení vodou nebo raději alkoholem a lehce přitlačíme a za chviličku už vše drží.
Komentáře
Přehled komentářů
Ahoj,
Moc dobrý marcipán jsem jedl v Německu pod firmou Niederegger.
U nás jsem tento produkt našel pouze u tohoto eshopu:
http://www.cokoking.cz/
Máte sním nějakou zkušenost? Ještě jsem přes internet nenakupoval
Děkuji
Kvalitni marcipán
(pocitace6, 3. 1. 2013 18:32)