Jdi na obsah Jdi na menu
 


Potřebné rady o marcipánu

Co musíte vědět než začnete s marcipánem:

  • Vždy si marcipán, pokud ho nespotřebujete, vložte do sáčku nebo potr. folie a pořádně zabalte a nechte v chladné místnosti do dalšího použití.
  • Marcipán má takovou trvanlivost, jako datum na krabici suš. mléka !!!
  • Marcipán je choulostivý na přílišné vlhko a horko, mohl by vám začít téct, proto pozor na velké teploty v místnosti a přílišnou vlhkost v lednici. Hotový dort samozřejmě uchováme v lednici, ale nedávat příliš blízko ke stěnám, kde se sráží voda.
  • Pod potah z marcipánu použijete vždy máslové krémy s příchutěmi nebo čokoládou. Na másle nikdy nešetřete, viz. moje recepty v sekci krémy.
  • Krabice suš. mléka = 400g = 2 dávky = dva dorty + ozdoby = asi 1300g hotové hmoty, viz obrázek
  • Barvení marcipánu - barvíme potr. barvami. Pro ty, kteří si chtějí práci ulehčit si mohou koupit barvy gelové a pudrové nebo i doplnit o fixy. V mých odkazech jsou dobří prodejci cukr. potřeb. Takže barvu, (malinké množství) nasypeme do kalíšku a zakápneme nejlépe vodkou ( čistý alkohol ), rozmícháme špejlí a tu pak otíráme do již zpracovaného marcipánu nebo rovnou do nehotové směsi. Přidáváme po troškách a neustále propracováváme rukama barvu do těsta dokud nedosáhneme potřebného barevného odstínu. Gelové barvy se již ničím neředí a pudrové se nanáší štětečkem již na hotové ozdoby.
  • Lepení ozdob na dort - potřebné ozdoby lehce potřeme v místě přilepení vodou nebo raději alkoholem a lehce přitlačíme a za chviličku už vše drží.

pa210239.jpg

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Kvalitni marcipán

(pocitace6, 3. 1. 2013 18:32)

Ahoj,

Moc dobrý marcipán jsem jedl v Německu pod firmou Niederegger.

U nás jsem tento produkt našel pouze u tohoto eshopu:


http://www.cokoking.cz/

Máte sním nějakou zkušenost? Ještě jsem přes internet nenakupoval

Děkuji

 

 

 

Z DALŠÍCH WEBŮ

REKLAMA