Jdi na obsah Jdi na menu
 


Ptejte se, ráda odpovím :-)

21. 10. 2010

 

Ráda zodpovím všechny Vaše dotazy ohledně výroby

sladkostí všeho druhu

 

Každý jednou s pečením začíná a hodí se každá rada a jak se říká, každá rada drahá :-), ne nebojte, to tady neplatí. Velmi ráda zodpovím každý dotaz, budu-li vědět adekvátní odpověď. Pečení mě hodně baví a potom káva a kousek dortíku..neznám lepší relax. Navíc vyrobit krásný dort pro své blízké je moc příjemné a milé.

U dortů se fantazii meze nekladou a tak se můžete patřičně vydovádět a těšit se z velkého překvapení obdarovaných.

Takže ptejte se a tvořte, držím palce. Postupně budu přidávat ukázky dortů a pečení vůbec, takže můžete čerpat inspiraci pro Vaše dortování.

Dnes jsem přidala auto BMW, nedávno dort pro penzisty s bačkorami.

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

tmavý kávovo-kakaový korpus

(Melliska, 30. 7. 2012 11:09)

Dobrý den, nejdříve Vás chci moc pochválit, jste mooc šikovná. Dcerka ude mít 1. narozeniny, tak jí chci zkusit upéct dort a zaujal mě recept na kávovo-kakaový korpus, ale v postupu není napsáno, kdy se přidává cukr, tak jestli mi můžete poradit. Jako náplň bych chtěla použít pařížský krém a nahoru a po stranách vanilkový máslový.Hodí se to k sobě.Předem děkuji za radu.

Re: tmavý kávovo-kakaový korpus

(Stáňa, 3. 8. 2012 20:34)

Dobrý den, moc se omlouvám, zlobí mě PC, tak až pozdní odpověď, děkuji za upozornění ohledně cukru, recept jsem opravila, cukr se dává hned do vody s dalšími surovinami, děkuji a hezký den.

Re: tmavý kávovo-kakaový korpus

(Stáňa, 3. 8. 2012 20:37)

Ještě jsem zapomněla na tu krémovou kombinaci, k pařížskému se bude líp hodit nutela nebo krém z nutely a másla než ten vanilkový, držím palce.

ještě jeden dotaz

(lucien, 20. 7. 2012 13:59)

Dobrý den, ještě jeden dotaz mám, pokud bych udělal banánový krém pod marcipán, nevadí, že je to ovoce, nebude mi ten marcipán téci. Moc děkuji za vaši odpověď, S pozdravem Lucien

Re: ještě jeden dotaz

(Stáňa, 20. 7. 2012 14:24)

Pod marcipán jedině krém bez ovoce, vanilkový, čokoládový nebo jen nutelu, ale néé ovoce, to by teklo, ten můžete jen dovnitř a okraje ( jako mantinely ) udělat taky z toho horního krému, aby se ovocný krém nepotkal s marcipánem:-)

Re: ještě jeden dotaz

(lucien, 22. 7. 2012 14:26)

Moc Vám za vše děkuji, dovolte mi, abych se ještě zeptal, pokud mám horkovzdušnou troubu, ve vašich dotaze jsem si našla, že se korpus peče kolem 45 minut. Pokud bych pekla oba plechy najednou - nad sebou, uprostřed, mám to v polovině prohodit, nezlobte se, že se ptám neznám nikoho, koho bych se optala. S pozdravem a přáním hezkého dne Lucien

Re: Re: ještě jeden dotaz

(Stáňa, 22. 7. 2012 15:00)

Dobrý den, nemáte zač, já tedy horkovzdušnou nemám, ale vím, že se v ní peče stejnoměrně bez přendavání plechů a peče se myslím o něco kratší dobu, prostě až uvidíte, že je povrch růžový, zkuste zapíchnout špejli a když nebude těsto nalepené, je piškot hotový. tak držím palce a když bude třeba, tak se ptejte dál, hezký den :-)

Prosba o radu

(lucien, 20. 7. 2012 13:43)

Dobrý den, dort je nádherný, můj malý synek miluje dinosaury, ráda bych mu dort upekla ke 4 narozeninám, dle vašeho úžasného postupu, ale jsem plný začátečník, chtěla jsem se zeptat, na ten plech dám těsto z jedné půlky, které upeču a po upeční dám druhý plech, nestane se s tím těstem něco, nebo to můžu v troubě péct najednou nad sebou, nezlobte se za můj dotaz, moc předem děkuji.S pozdravem Lucien

Re: Prosba o radu

(Stáňa, 20. 7. 2012 13:56)

Dobrý den, píšete to správně, máte-li obyčejnou troubu, tak musíte péct každý zvlášť ( nic se těstu nestane, ale lejte ho na druhý plech až před pečením, ať papír nenavlhne, ale jestli máte horkovzdušnout, tak můžete najednou oba plechy, držím palce ať se podaří a moc děkuji, zdravím, Stáňa

barvení marcipánu na čero

(Jana, 3. 7. 2012 9:52)

Dobrý den, prosím o radu,jek obarvit marcipán na černo. Nemám moc zkušeností a potřebuji potáhnout kola u nákladního auta a nevím jak na to. Děkuji za radu. Jana.

Re: barvení marcipánu na čero

(Stáňa, 3. 7. 2012 11:28)

Dobrý den, jestli nemáte černou gelovou barvu, tak marcipán obarvěte napřed kakaem a potom v na prášek rozdrceném černém živočišném uhlí. Kakao dávám i když používám gelovky, hezký den, Stáňa

Marcipánový dort

(Renata, 1. 6. 2012 17:35)

Dobrý den,moc chválím Vaše dorty - jsou úžasné. Ráda bych též jeden chtěla vytvořit, ale naše rodina nemá ráda krémové dorty, šlo by tedy promazat dort třeba pařížskou šlehačkou , celý dort pak obmazat máslovým krémem - jak doporučujete a na zatuhlý krém potáhnout marcipánem. Nebo musí být máslový krém jak uvnitř dortu tak i na povrchu. Moc děkuji za odpověď a přeji hezký den.

Re: Marcipánový dort

(Stáňa, 1. 6. 2012 17:46)

Dobrý den, moc děkuji za pochvalu, do dortu můžete dát jakýkoli krém, šlehačku, ovoce, ale okrajový mantinel ( asi 1cm) a pomazání vrchní musí být z máslového krému s pudinkem, koukněte, mám to v receptech a je lehoučký, nejsou to ty těžké másláky, co se dělávaly dřív. Také je výborný vnitřní krém z mascarpone. projděte recepty.
Hezký den

Re: Marcipánový dort

(Ivana, 9. 6. 2012 21:24)

Dobry den,libi se mi moc vase dorty.Chtela jsem se zeptat cim prilepit marcipan na narcipan,kdyz bych delala nejake zviratko nebo figurku z vlasy?Dekuji za odpoved.

Re: Re: Marcipánový dort

(Stáňa, 9. 6. 2012 23:18)

Dobrý den, děkuji za chválu:-)
Marcipán se lepí vodou nebo vodkou, slabě štětečkem potřete vodou nebo vodkou místo které chcete lepit, přiložíte na místo a lehce přitlačíte, za chvíli drží a alkohol vyprchá, nemusíte se bát, hezký den Stáňa B.

Dort s marcipánem

(Kitta, 22. 5. 2012 9:24)

Dobrý den, nejprve bych Vám chtěla vychválit Vaše dortíky, jsou úžasné!! ;o) Ráda bych Vás poprosila o radu, moc mě baví pečení a již několikrát jsem překvapila rodinu dortíkem,ale vždy se jednalo o lehčí formu :-) obvykle jsem pomazala krémem a kolem dokola dala trubičky nebo tak něco.... tentokrát bych chtěla pro svého syna udělat dort potažený marcipánem a třeba nějakou figurku... můžete mi, prosím, poradit, jak na to? Myslím, že dort musím něčím pomazat a dát vychladit než na něj budu dávat marcipán??? A pak jaký je nej marcipán? Mám ho kupovat a kolik? Nebo je možné jej vyrobit sama doma?? Moc děkuji za Vaše rady. Přeji hezký den, Kitta.

Krása :-))

(Kamila, 6. 5. 2012 20:48)

Dobrý den, máte nádherné dortíky, můžu se zeptat jak náročná a dlohá je příprava takového dortu? Děkuji za odpověď

Re: Krása :-))

(Stáňa, 7. 5. 2012 23:31)

Dobrý den, děkuji za pochvalu, délka výroby se odvíjí od náročnosti dortu, figurky si dělám i několik dní předem, aby uschly a držely tvar, ale jinak běžně se doba počítá tak na dva dny práce. První den se pečou korpusy a mažou krémem, pak se pár hodin chladí a druhý den se potahuje a zdobí, to dá nejvíc práce. Stojím u dortu tak 10-12 hodin. Hezký večer

Dorty

(Petra Kopková, 6. 5. 2012 20:51)

Dobrý den, máte supr dorty, ten hrad je krásný, chodím k Vám na rady do návodů, díky za ně :-)

Re: Dorty

(Stáňa, 7. 5. 2012 23:26)

Děkuji, to mě těší, že se Vám dorty líbí a že jsou návody k užitku :-), mějte se hezky



 

 

 

Z DALŠÍCH WEBŮ

REKLAMA